'; Çocuk Dostu Bir Ev Nasıl Hazırlanır? » Move Interior Architecture Interior Architect In Ankara

Çocuk Dostu Bir Ev Nasıl Hazırlanır?

Çocuk Dostu Bir Ev Nasıl Hazırlanır?

Çocuk Dostu Bir Ev Nasıl Hazırlanır?

Çocuk düşünen evde ya da çocuğu bulunan aileler için evlerin daha sağlıklı ve tehditlerden uzak bir yaşam alanı olması gerekmektedir. Çocuk dostu bir ev çocuğu olan aileler için öneme sahiptir. Çocuğu olan aileler için ev dizaynı yapılırken çocuklara da hitap eden ve onlara tehlikelerle karşılaşmayacağız bir ortam sunulması gerekmektedir. Hem çocukların ihtiyacını giderebilmek hem de çocuklarınızı güven içerisinde olmalarını sağlamak için birtakım küçük detaylar ev dekorasyonlarını eklenebilir.

Çocukların İhtiyacına Göre Evi Dizayn Etmek Gerekebilir

Yetişkin bireyler gibi çocuklarınla bir takım ihtiyaçları bulunmaktadır. Çocuğunuzun güzel ihtiyacı olan su ve benzeri gibi malzemeleri kolaylıkla alabilmesi için mutfaklarınızı çocuklarınıza göre dizayn etmek gerekir. Diş fırçalama elini yüzünü yıkama gibi ihtiyaçlarında lavaboya kullanabilmek için onların düşmeyeceği güvenli tabureler banyolarda bulundurulabilir. Ancak bunun yanı sıra daha alçak bir lavabo yapmak da çocuk dostu bir ev için mümkün olabilir. Çocuklarımızın kişisel ihtiyacı olan banyo onların aynı zamanda eğlendiği bir yer olması için hem hijyenik hem de eğlenceli bir yere çevirmelisiniz.Çocuklarınız için banyoda olduğu gibi yemek masasında veya çalışma ortamında onlara da yer açmalısınız. Yemek masasında onların rahatlıkla oturabileceği ve düşmeden yemeklerini yiyebileceği güvenli sandalyeler sağlamalısınız. Aynı şekilde çalışma ortamlarında da kitap okuma resim yapma ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ergonomik şartlarda dizayn edilmiş sandalye ve masa ihtiyaçlarını giderebilirsiniz.

Güvenli Alanları İhmal Etmemek Gerekir

Çocuklarınızın özellikle 1 ile 3 yaş arasında çok hareketli olması nedeniyle kendilerini kontrol edememeleri ve eşyalar nedeniyle yaralanmaları söz konusu olabilmektedir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için çocuk dostu bir ev nasıl hazırlanır detaylı olarak araştırılması gerektirmektedir. Kendi alacağınız önlemler içerisinde mobilyalarınızı seçerken yuvarlak hattı ve yumuşak olması gibi ufak detayları atlamamalısınız. Çocuklarınız için mobilya seçimleriniz onları yara vermeyecek şekilde olmalıdır.
Açıkta elektrik aksamının bulunmaması elektrik prizlerinin koruma aparatları ile kapatılması gerekmektedir. Çocuk dostu bir ev güvenli oyun alanları sağlayarak çocuklarınızın belli bir alanda oynamasını ve bu alanda güvende olmasını sağlayın. Çocuklarınızın duvarları karalaması çizmesi gibi durumlara karşı silinebilir duvar uygulamaları her surete sizi kurtaracak ve kirlenmeye karşı ödün vermeyecek temizlenmesini kolaylaştıracak en faydalı seçenekler arasında yer almaktadır.

Back to Top
Close Zoom